Horeca, viesnīcas, restorāni, kafejnīcas, bāri

Ziņas

08.04.2013

Līvāniem savs firmas ēdiens!

Līvānu novada viesi turpmāk tiks aicināti nobaudīt Līvānu novada firmas ēdienu „Dubnas un Daugavas akmeņi”.

3. aprīlī konkursa „Līvānu novada firmas ēdiens” komisija vērtēja trīs konkursā pieteiktās Līvānu novada kafejnīcas „Gamma”, „Kalnakrogs” un „Sipres”.

 Konkursa komisiju pārstāvēja Līvānu novada domes sabiedrisko attiecību speciāliste Ginta Kraukle, tūrisma organizatore Astērija Vucēna, pārtikas pārstrādes speciālistes Aina Peiseniece un Maija Kulakova, kā arī konkursa idejas autore Latgales mākslas un amatniecības centra speciāliste Silva Podniece. 


Konkursa komisija atzina, ka galīgo lēmumu pieņemt bija ļoti grūti. Kafejnīcu īpašnieki un iesaistītie darbinieki bija ieguldījuši lielu darbu un izdomu. Konkursa komisijas vērtēto punktu summā par uzvarētāju tika atzīts kafejnīcas „Sipres” piedāvātais pamatēdiens, ar mazliet humorīgu, bet Līvāniem atbilstošu nosaukumu „Dubnas un Daugavas akmeņi”. Konkursā uzvarējušais ēdiens ir rīvētu kartupeļu klimpas, pildītas ar biezpienu un pasniegtas sviesta krējuma mērcē. 

Nominētais Līvānu novada firmas ēdiens „Dubnas un Daugavas akmeņi” no konkursa komisijas ieguva lielāko atzinību galvenokārt tāpēc, ka visvairāk atbilda Līvānu novada un Latgales reģiona ēdiena gatavošanas tradīcijām. 

Ēdiena sastāvdaļas atbilst Līvāniem pēc ģeogrāfiskās atrašanās vietas, kā arī tās ir pieejamas katru dienu, visās sezonās. Konkursa komisijas atzinīgi novērtēja kafejnīcas „Sipres” ne tikai ēdiena, bet arī galda vizuālo noformējumu. 

Arī piedāvātie nosaukumi visiem kafejnīca „Sipres” piedāvātajiem ēdieniem bija visradošākie un pilsētai atbilstošākie. 

Kā jau tika minēts iepriekš turpmāk Līvānu novada firmas ēdiena recepte tiks izvietota Latgales mākslas un amatniecības centra vēsturiskās ekspozīcijas jaunizveidotajā stendā – Latgales kulinārais mantojums. 

Līvānu novada firmas ēdiens tiks reklamēts ar tūrismu saistītās izstādēs, pasākumos un iespieddarbos, tāpat Līvānu novada firmas ēdiens tiks iekļauts konkursā uzvarējušās ēdināšanas iestādes ikdienas ēdienkartē, ļaujot to nobaudīt visiem interesentiem, bet galvenokārt visiem Līvānu novada viesiem. 

 Latgales mākslas un amatniecības centra kolektīvs un visas konkursā iesaistītās puses, tai skaitā konkursa komisija, vēlas vēlreiz pateikties visiem konkursa dalībniekiem par atsaucību, uzdrīkstēšanos un ieguldīto darbu.







Inita Paegle

 

  

Vēl ziņas

Pavāru konkursā Global Chef Challenge Latvijas komandai izcils sniegums
Pirmo reizi Rīgā – sarunu un ēdienu festivāls Liels & Vegāns
Rīga kļūst par starptautiskās AEHT ikgadējās konferences un profesiju konkursu norises vietu!
Zināmi konkursu Latvijas Gada Pavārs 2024 un Pavārzellis rezultāti
Baltijā lielākais viesnīcu operators “Mogotel Hotel Group” Stokholmā atvēris pirmo “voco hotels” zīmola viesnīcu


Parakstīties uz jaunumiem

Vārds, uzvārds E-pasts