Briselē notika Starptautiskā garšas institūta apbalvošanas ceremonija
24. jūnijā Briselē, prestižajā Théâtre Royal des Galeries notika Starptautiskā garšas institūta (ITQI) rīkotā apbalvošanas ceremonija.
Lai noteiktu labāko garšu, vairāk nekā 200 žūrijas locekļi tiek rūpīgi atlasīti, ņemot vērā viņu pieredzi degustācijā. Viņu talanti tiek atzīti Chef & Sommelier sacensībās vai slavenās iestādēs, piemēram, Le guide Michelin vai Gault & Millau.
Institūta žūrijas sastāvā ir izcili aroda meistari, kā -El Bulli fonda galvenais someljē Ferran Centelles, gada labākais someljē Manuel Jimenez, Alain Nonnet, kurš 36 gaduu laikā ieguvis 2 Michelin zvaigznes, Itālijas Bocuse d’Or 2017. gada konkursa uzvarētājs Gaetano Raguni, Lielbritānijas virtuves vēstnieks un slavenais BBS šefpavārs Alan Coxon un Michelin zvaigznes īpašniece Cristina Figueira. Žūrijas sastāvā arī mūsu Latvijas Pavāru kluba prezidente Svetlana Riškova.
Produktus analizē un vērtē pēc stingras un neitrālas metodoloģijas. Tos aklajā režīmā degustē lieli neatkarīgu ekspertu paneļi, kuri novērtēšanas procesā nezina ne izcelsmes valsti, ne zīmolu, ne ražotāja nosaukumu. Papildus piešķirtajiem vērtējumiem žūrijas locekļi sniedz komentārus un ierosinājumus turpmākai produktu uzlabošanai.
Jau ziņots, ka šogad ir sertificēti 1885 produkti. Sertificēto produktu saraksts ir publicēts interneta vietnē https://www.taste-institute.com
Balvas tika sadalītas sekojoši:
Diamond Award saņēma 21 produkts
Crystal Award saņēma 79 produkti
Superior Taste Award 3 zvaigznes saņēma 352 produkti
2 zvaigznes saņēma 1020 produkti
1 zvaigzni saņēma 513 produkti
Līdz šim no Latvijas pārtikas ražotājiem prestožo balvu iTQi zelta godalgas 2016. gadā saņēma Trikata sieri divas zelta zvaigznes saņēma Trikata Emmental siers un vienu zelta zvaigzni ieguva svaigais siers "trikata" Sniega bumbas ar amoliņu, ko ražo Latvijas lauksaimniekiem piederošais uzņēmums Latvijas Piens.