Horeca, viesnīcas, restorāni, kafejnīcas, bāri

Ziņas

11.10.2011

A/s „Trikātas siers” ar panākumiem piedalās pārtikas izstādē Vācijā

Šonedēļ Vācijas pilsētā Ķelnē notikušajā starptautiskajā pārtikas izstādē „Anuga” vairāki Eiropas pārtikas tirdzniecības uzņēmumi atzinīgi novērtējuši a/s „Trikātas siers” ražoto svaigo sieru „Sniega bumbas” un jauno produktu - nogatavināto puscieto sieru „Trikantālers” un „Trikantālers ar amoliņu”, kas Vācijas tirgum tiek piedāvāts ar nosaukumu „Lettlander”.

„Izstādes laikā esam tikušies ar vairāku tirdzniecības uzņēmumu pārstāvjiem. Šobrīd varu atklāt, ka perspektīvākās sarunas par sieru eksportu notiek ar vienu nu lielākajiem Eiropas pārtikas mazumtirdzniecības veikalu tīkliem „Edeka”,” saka a/s „Trikātas siers” valdes priekšsēdētājs Raimonds Freimanis.

A/s „Trikātas siers” starptautiskajā pārtikas izstādē „Anuga” piedalās pirmo reizi, taču produktu eksports uz Vāciju sākts jau vairāk kā pirms gada. Vācijā šobrīd ir nopērkams svaigais siers „Sniega bumbas”. Šis siers bija arī starp tiem, ko augstu novērtēja nule notikušās izstādes „Anuga” apmeklētāji, kuriem piedāvāja arī jau pieminētos divu veida „Trikantālera” sierus, kā arī bioloģiskos sierus un sierus ar garšvielām.

Uzņēmums turpinās nopietni strādāt pie eksporta tirgu paplašināšanas, kas ir īpaši nozīmīgs darbs, ņemot vērā uzsākto SIA „Latvijas piens” pārstrādes rūpnīcas celtniecību. Atgādināsim, ka rūpnīcas īpašnieki ir kopskaitā 600 zemnieki, kas apvienojušies LPPKS „Trikāta KS”, kam pieder a/s „Trikātas siers”, PKS „Dzēse” un PKS „Piena partneri KS”.  Šobrīd a/s „Trikātas siers” uz Krieviju, Somiju un Vāciju eksportē kopumā 50% no saražotās produkcijas.

Starptautiskā pārtikas izstāde „Anuga” ir viena no nozīmīgākajām nozares izstādēm Eiropā, kurā piedalās vairāk kā 6500 kompāniju no visas pasaules un to apmeklē vismaz 150 tūkstoši apmeklētāju.


Iveta Tomsone,
LPPKS „Trikāta KS” un SIA „Latvijas piens”
Komunikāciju vadītāja

  

Vēl ziņas

AEHT 37. ikgadējā konference un sacensības Rīgā noslēdzas ar emocionālu un svinīgu apbalvošanas ceremoniju
Pavāru konkursā Global Chef Challenge Latvijas komandai izcils sniegums
Pirmo reizi Rīgā – sarunu un ēdienu festivāls Liels & Vegāns
Rīga kļūst par starptautiskās AEHT ikgadējās konferences un profesiju konkursu norises vietu!
Zināmi konkursu Latvijas Gada Pavārs 2024 un Pavārzellis rezultāti


Parakstīties uz jaunumiem

Vārds, uzvārds E-pasts