Horeca, viesnīcas, restorāni, kafejnīcas, bāri

Ziņas

19.04.2017

Tuvo austrumu ēdienu gatavošanas meistardarbnīca Kalnciema kvartālā

Sestdien, 29. aprīlī plkst. 10.00 - 16.00, Kalnciema kvartāla tirgū būs nopērkami vietējie pārtikas produkti, kā arī daudzveidīgi amatniecības izstrādājumi pavasara sezonai. Tirgus apmeklētāji ir aicināti piedalīties Tuvo Austrumu ēdienu gatavošanas meistardarbnīcā.

Kalnciema kvartāla tirgū plašā sortimentā būs pieejami svaigi un veselīgi pārtikas produkti - zaļumi un garšaugi (lakši, loki, salāti, diedzējumi), mājražotāju saldējums, zivju ikri, gaļa, siers un citi labumi, kā arī koši amatniecības izstrādājumi – keramika, tekstila izstrādājumi, aksesuāri un apģērbi.

Pirmo reizi Kalnciema  kvartālā notiks„Tuvo Austrumu ēdienu gatavošanas meistardarbnīca”. "Humusa komanda" - cilvēki no Irākas un Kurdistānas ar bēgļa vai alternatīvo statusu Latvijā - dalīsies savās īpašajās ēst gatavošanas prasmēs ar vietējiem interesentiem. Apmeklētāji varēs iepazīties, kā gatavojams humuss (turku zirņu pastēte), maize (kviešu plāceņi) un falafels (eļļā vārītas turku zirņu bumbiņas). Apmeklētāji varēs piedalīties šo ēdienu gatavošanā un tos arī nogaršot. Interesenti varēs arī uzzināt, kā šie ēdieni tiek pasniegti un ēsti kopienās, no kurām nāk paši gatavotāji.

Darbnīcas norises laiks: plkst. 11 - 15. 
Plkst. 11.00-12.15 tiks gatavots humuss, 
Plkst. 12.30-13.30 tiks gatavoti kviešu plāceņi, 
Plkst. 13.45-14.45 tiks gatavots falafels.
Katras darbnīcas noslēgumā notiks degustācija. 
Darbnīca ir bezmaksas, atbalsta Rīgas dome. 

Vēl tikai līdz 29. aprīlim Kalnciema kvartāla galerijā turpinās pop-up tirgus„Mākslas medības”. Mākslas medības ir lieliska iespēja aplūkot un iegādāties mākslas darbus, ko radījuši labi zināmi, kā arī jauni Latvijas mākslinieki. Mākslas darbi pieejami Kalnciema kvartāla galerijā un pieejami apskatei katru darba dienu no 10.00 - 17.00, kā arī sestdienās tirdziņa laikā no 10.00 - 16.00.



  

Vēl ziņas

AEHT 37. ikgadējā konference un sacensības Rīgā noslēdzas ar emocionālu un svinīgu apbalvošanas ceremoniju
Pavāru konkursā Global Chef Challenge Latvijas komandai izcils sniegums
Pirmo reizi Rīgā – sarunu un ēdienu festivāls Liels & Vegāns
Rīga kļūst par starptautiskās AEHT ikgadējās konferences un profesiju konkursu norises vietu!
Zināmi konkursu Latvijas Gada Pavārs 2024 un Pavārzellis rezultāti


Parakstīties uz jaunumiem

Vārds, uzvārds E-pasts