Horeca, viesnīcas, restorāni, kafejnīcas, bāri

Ziņas

02.10.2019

Novadu garšas svētki

27. un 28. septembrī kultūras un izklaides centrā Hanzas perons Hanzas ielā 16a Rīgā notika pasākums Novadu garša, kura laikā ikvienam apmeklētājam bija iespēja iepazīt mājražotāju un mazo ražotāju produkciju no visas Latvijas.

Prezentācijas stendos bija vērojama īsta rudens garšu bagātība -zivis no Nabas ezera, maizes daudzveidība no Ribbes dzirnavām, gaļas un piena produkti, augļi, dārzeņi un citi gardumi.

Pasākuma organizatori ir Latvijas Lauku konsultāciju un izglītības centrs (LLKC), kas pulcē čaklākos un aktīvākos mājražotājus.
Kā atzina LLKC, tad šogad ir īpaši daudz jaunu garšu, smaržu un vietējo ražotāju, tāpēc ir būtiski saprast, kādēļ šie labumi tikai nelielā apjomā pieejami, piemēram, skolu virtuvēs? Pasākumā laikā notika diskusijas un tika meklētas atbildes uz daudziem jautājumiem.

Konferences Liec pārtikas grozā vietējo! galvenā tēma bija, kā izmantojot vietējos pārtikas produktus izveidot veselīgu un sabalansētu ēdienkarti gan skolā, gan mājās

Latvijas Pavāru kluba prezidente Svetlana Riškova lasīja lekciju par skolu pusdienu problemātiku un uzlabojumiem.
Svetlana Riškova uzsvēra, ka vietējo produktu izvēle ēdienu gatavošanā ir ļoti svarīga, gan skolu ēdināšanas uzņēmumiem, gan restorāniem, gan mājās.
Izmantojot vietējos produktus mēs uzturas un attīstītam vietējās kulinārās tradīcijas, kā arī saglabājam vietējo garšu unikalitāti plašākā mērogā. Turklāt, mūsu vietējie produkti ir kvalitatīvi un veselīgi.

Iedvesmu ēdienu gatavošanai varēja smelties populāru Latvijas pavāru meistarklasēs un degustācijās. Mūsu izcilie pavāri- Ingmars Ladigs, Raimonds Zommers, Romans Uglanica, Māris Astičs un Svetlana Riškova vadīja meistarklases.

Pavāri demonstrēja smaržīgus un aizraujošus šovus.

Īpaši atraktīvs izvērtās pavārzeļļu konkurss, kurā startēja 4 komandas. Par uzvarēju kļuva Hotel Grand Poet restorāna Snob komanda- Toms Fridrihsons un Dans Ivanovs. Balva- kulinārais brauciens uz Zviedriju un Eldrimar centra apciemojums.





Galerija

  

Vēl ziņas

AEHT 37. ikgadējā konference un sacensības Rīgā noslēdzas ar emocionālu un svinīgu apbalvošanas ceremoniju
Pavāru konkursā Global Chef Challenge Latvijas komandai izcils sniegums
Pirmo reizi Rīgā – sarunu un ēdienu festivāls Liels & Vegāns
Rīga kļūst par starptautiskās AEHT ikgadējās konferences un profesiju konkursu norises vietu!
Zināmi konkursu Latvijas Gada Pavārs 2024 un Pavārzellis rezultāti


Parakstīties uz jaunumiem

Vārds, uzvārds E-pasts